Kategori

Paradigmeskifter skaper omstilling

Du har kanskje hørt uttrykket paradigmeskifte uten helt å forstå hva det er. Ofte er det ny teknologi som skaper dem, slik som samlebåndet en gang i tiden gjorde. Det som ofte skjer er at arbeidskraft blir overflødig. Dette er en stor utfordring for verden, fordi vi er fullstendig klar over at vi er avhengige av arbeidskraft og ganske mye arbeidskraft. Men vi har gjort oss avhengige av at den ikke er betalt. Hvordan skal vi da møte framtiden? Jo, ekspertene har gode råd til dem som lurer.

Paradigmeskifte defineres som en stor endring som omfatter en stor del av verden. Det kan for eksempel være overgangen til et heliosentrisk systemet med solen i midten, eller relativitetsteoriens formulering. Oppfinnelsen av hjulet, dampmaskinen, datamaskinen og internett har også vært slike paradigmeskifter.

Automatisering

Automatisering er bra for effektiviteten. Man kan likevel ikke være helt sikker på at alle oppgaver blir gjort uten menneskelig interaksjon, fordi automatisering styres av maskiner som er programmert til å gjøre ting i kronologisk rekkefølge. Det blir feil å kjøpe en ny bil først og så skaffe seg jobb etterpå. Refinansiering kan man få på Refinansiering24.no, men da må man både ha skaffet seg jobb og bil først.

Roboter

Roboter blir stadig mer utviklet til å gjøre jobben som vi mennesker allerede gjør. Det er litt skummelt fordi da blir folk sagt opp fra jobbene sine. Likevel er også roboter programmert til å gjøre ting, og kan ikke selv forstå om produktet er satt sammen riktig. Vi ser mange slike roboter i private husholdninger også, slik som robotstøvsugere, gressklippere, bære-hjelp også videre. Dette frigjør masse energi og tid som man kan bruke på andre ting.

Kunstig intelligens (AI)

Med kunstig intelligens kommer vi enda et steg nærmere et full-automatisert samfunn. Det er uendelige muligheter med kunstig intelligens, slik man ser i filmer og reportasjer på nyhetene. Denne teknologien kan revolusjonere alle prosesser i samfunnet, industrien og verden som helhet. Det er svært viktig at programmering av kunstig intelligens gjøres grundig, da vi ikke helt skjønner konsekvensene av hvor galt det kan gå.

AI kan utvikle medisiner, gjenskape biomangfold og utforske verdensrommet. Men det kan også skape splid i en allerede skjør verden. I denne verden er vi avhengige av makt og begjær, og derfor er vi redde for at noen skal sitte igjen med en makt som er nesten altomfattende. Er du spent på neste paradigmeskifte? Det er vi også.