Kategori

Matindustrien

I denne artikkelen skal vi først se litt på hva en industri egentlig er. Etter dette skal vi se hvilke måter matindustrien kommer til å forandre seg på fremover, og hvorfor det ikke nødvendigvis kommer til å være så ille.

Industrier

Egentlig så sier vi at det er en industri når en større mengde organisasjoner driver med utvikling av et produkt som krever tilleggsarbeid. Derfor kan vi kalle matindustrien en industri. Er det egentlig noe galt med denne industrien i dag? Det er flere grunner til at matindustrien kan kommer til å trenge noen forandringer i fremtiden.

Matindustrien

Det vi mennesker absolutt elsker å spise først og fremst er kjøtt. Dette er faktisk et problem av flere grunner. Det største problemet er kanskje måten det påvirker miljøet vårt. Vi må slutte å produsere ting som ødelegger miljøet vårt. Foreløpig er det eneste vi kan gjøre å velge produkter som vi forbruker med omhu. Du kan for eksempel skifte strømleverandøren din til https://tibber.com/no/ hvor de har en mer miljøvennlig kilde til strømmen sin.

Utenom dette så kan vi også gjøre det som foregår i dag. Som sagt så elsker vi å spise kjøtt, men det er et stort problem involvert. Spesifikt har vi rett og slett ikke nok areal til å produsere så mye kjøtt som vi prøver å gjøre i dag. På grunn av dette så lider dyrene i for trange bur, og selv om vi prøver å gjøre dyrene større gjennom bruken av antibiotika så fører dette også problemer med seg i form av sykdommer som vi ikke kan beskytte oss mot like enkelt.

Et annet problem er også det at kjøtt i bunn og grunn kanskje er litt uetisk. Det er kanskje ikke alle som mener dette, men det er i alle fall unødvendig å spise kjøtt og drepe dyr når vi egentlig ikke trenger å gjøre dette. Så hvorfor spiser vi kjøtt?

Det kan rett og slett være smaken. Vi har utviklet oss gjennom å spise kjøtt, og selv om vi kan overleve på plantediett så finnes det noen ting som generelt kun finnes i kjøtt. Hemjern er for eksempel noe som kun finnes i blod og muskler hos dyr. Det er spekulert at det er dette vi liker å lukte og smake når vi spiser dyr.

Det finnes allerede syntetisk produserte biter av kjøtt, som smaker nesten det samme som kjøtt. Dersom de klarer å gjenskape denne lukten og smaken så kan det hende at vi aldri trenger å slakte dyr igjen. Dette er ikke bare det etiske valget, men det kommer til å være billigere, spare miljøet og redusere mengden sykdommer som vi kommer til å utvikle i fremtiden dersom vi fortsetter som vi gjør.