Kategori

Fordeler og ulemper med industri

I denne artikkelen skal vi diskutere hvilke fordeler og ulemper som finnes ved industrien, men først må vi forstå hva en industri egentlig er. La oss gi en rask definisjon på dette, og deretter ta et lite innblikk i industriens historie.

Oftest kan vi definere industri som en fabrikkvirksomhet. Det trenger egentlig ikke bli masseprodusert, men en industri er oftest en virksomhet hvor man bearbeider råvarer til et ferdig produkt.

En økning i produksjon startet ved den første industrielle revolusjon, og den kom sånn omtrent på slutten av 1700-tallet. Her begynner vi å produsere tekstiler raskere på grunn av maskiner som “Spinning Jenny”, men vi får transportert produkter og råvarer raskere på grunn av jernbaner som blir bygd.

Det hele startet her, og i dag har vi allerede vært gjennom flere revolusjoner, både industrielle og teknologiske. La oss se hva fordelene ved dette er.

Fordeler

Fordelene ved å ha etablert industrier rundt om i hele verden er enorme. For det først så reduserer vi kostnader ved å masseprodusere produkter, og dette vil igjen si at forbrukerne ikke trenger å betale like mye penger. I dag har det gjennomsnittlige mennesker tilgang på varer og tjenester som er langt mer brukbare enn det vi hadde for eksempel ett tusen år siden.

Vi har telefoner, fjernsyn, biler og andre produkter som vi kan kjøpe for en relativt billig penge. Dersom du trenger for eksempel trådløse hodetelefoner så er det bare å gå på nettet og bestille det der. Det kommer direkte hjem til deg.

I teorien trenger man aldri å gå utenfor hjemmet sitt, alt blir laget, pakket og sendt til deg uten noen problemer. Dette er fordelene ved industri. Det gir også folk noe å gjøre, og tilbyr altså mange jobber.

Ulemper

Nå har vi snakket om fordelene, men det kan faktisk argumenteres at ulempene har vært enda større. Et biprodukt av industrien er nemlig forurensning, og dette har nådd et kritisk nivå. På grunn av disse utslippene, så er det veldig sannsynlig at selve jordkloden faktisk blir satt i fare.

Bare dette er nok til at ulempene overveier fordelene, ville noen ha sagt. Dessverre er det vanskelig å stoppe på grunn av måten selskaper er bygd opp. Med begrenset ansvar så er det veldig vanskelig å finne den personen som kan få alt dette til å slutte. Vi har sakte men sikkert gravd vår egen grav, og det kommer til å ta et ekstremt tiltak for at vi skal kunne reversere disse effektene før det er for sent.

Dette er derimot ikke alt, på grunn av at selskaper alltid vil spare kostnader så er det faktisk sånn at mye av industrielt arbeid blir solgt til utlandet, hvor folk jobber under forferdelige tilstander og med en elendig lønn.