Kategori

Hvordan få jobben du ønsker deg!

Vi har alle en jobb som vi alltid har ønsket oss, uansett om det er det å være astronaut eller å jobbe i kassa på lokalbutikken. Ingen drøm er for stor eller for liten.

Det er et par hinder som står foran oss før vi kan få tak i den jobben vi ønsker oss og dette er:

  • Skrive søknad
  • Lage CV
  • Få intervju
  • Få jobbtilbud

Hvordan skrive en søknad?

Det finnes en rekke eksempler på hvordan du kan skrive den aller beste søknaden der ute. Det som er så spesielt er at alle bransjer er ute etter noe spesifikt, så det kan godt hende at du må gjøre litt ekstra research på bransjen du ønsker deg inn i. Det er jo godt å vite hvordan industrien du liker driver sitt virke rundt omkring.

Etter du har skrevet en søknad, les igjennom den flere ganger. Det kan også anbefales å få andre til å lese den.

Hvordan lage en CV?

Det finnes også en rekke typer maler du kan bruke når du lager en CV, bare sørg for at du lager en CV som er relevant for din industri. Det viktigste å huske på er at de fleste arbeidsgivere får en rekke CVer og søknader, så hold det så kort som mulig.

Det høres kanskje kjedelig ut, men det kan anbefales å lage ulike CVer til ulike typer jobber. Dette fordi du kan ha ulik erfaring som er relevant for ulike jobber.

Når du har sendt inn søknaden er det jo ikke noe annet du kan gjøre enn å vente på e-post eller telefon for et potensielt intervju.

Hvordan bli innkalt til et intervju?

Dette er veldig forskjellig fra arbeidsgiver til arbeidsgiver. Hos noen arbeidsgivere kan du faktisk møte opp og spørre om ledig jobb, mens hos andre arbeidsgivere må du gjennom en del tester og oppgaver før du kommer på intervju. Heldigvis er dette noe du kommer til å få beskjed om når søknadsprosessen er i gang. Hvis du har en konkret CV og en kort og konsis søknad, er sjansen for å bli med invitert på intervju veldig mye større.

Intervju

Det er et par ting du bør huske på når du skal på jobbintervju. Kle deg fint, men ikke for fint. Det er ikke klærne du hadde på deg din potensielle arbeidsgiver skal huske deg for, men inntrykket du ga. Husk å stille spørsmål og vær interessert!

Hvordan få et jobbtilbud?

Dette er jo også et spørsmål som er vanskelig. Fordi du kan få et jobbtilbud uten å ha vært på intervju. Det viktigste du kan gjøre er å være proaktiv. Spør på intervjuet når du eventuelt kommer til å få endelig svar. Det er veldig individuelt hvor lang tid denne prosessen tar.

Vi håper uansett at du får din drømmejobb innenfor din industri!