Kategori

Er oljebransjen bra for næringslivet i nord?

Oljebransjen får mye tyn om dagen. Noe av det kan sikkert være rettferdig, men kan det være at oljebransjen faktisk kan bidra med noe positivt i et samfunn? Se til Hammerfest, der gassindustrien ga nytt liv til den gamle nordnorske byen og fraflytting ble snudd til tilflytting. Reiselivsnæringen jubler for flere fulltids arbeidsplasser og det er plutselig attraktivt å bo i byen igjen. Oljebransjen kan faktisk bidra med mye synergieffekter til det man kan kalle for indirekte arbeidsplasser i et samfunn.

Fra kutt til investeringer

oljebransjen forandret Hammerfest på ganske få år. Fra å være et sted der ungdom flyttet sørover for å få seg jobb, har det nå blitt liv i det som en gang var verdens nordligste by. Med ny industri kommer skatteinntekter kommunen til gode som igjen gir en effekt i at byens politikere kunne gjøre investeringer i byens infrastruktur – nye veier, bedre skoler og et solid velferdstilbud. Med disse tilbudene på plass, begynte også folk å se mer positivt på fremtiden og nå flytter folk til Hammerfest. De arbeider i alle type bransjer og spesielt innen reiselivet kan man se utviklingen i form av færre deltidsstillinger og flere heltidsstillinger. Dette gjør at folk nå fikk råd til å leve bedre.

Ny fremtid – bedre livsstil

Denne nye optimismen i Hammerfest er med på å gjøre investeringsgleden på hjemmebane mer lystbetont enn den var før. Innbyggerne i Hammerfest handler nå mer enn før og det er spesielt innholdet i hjemmet som får seg en ny oppdatering. Møbler, oppussing av kjøkken og bad og andre rehabiliteringer av boligen er hverdagskost som følge av et blomstrende næringsliv. Da er furniturebox.no plassen å besøke for å få oppdatert møblene sine. Her finner man det man trenger for å kunne gjøre det mange nok har ønsket å gjøre, men som man kanskje ikke har hatt mulighet til før, nemlig en 100 % oppdatering av boligens møbler. Med andre ord kan oljefest i næringslivet sikre deg pengene du trenger til å handle møbler.